Dag #2 ved Gladsaxe Cup 2024: Tidlig start, kiai-koks og kamikaze-kumite

Så blev det dag to ved Gladsaxe Cup 2024, og de unge krigere under 14 år (og deres endnu mere krigeriske forældre) skulle tidligt op og i kamp. Østerbro Karateklub var endnu en gang klar til at tage turneringen med storm, og dagens eventyr bød på alt fra kiai-kriser til kampvest-kameler.

I kata for kyu-grader deltog Alma (10 år), Benedicte (11 år), Asger og Isak (11 år), Alvin (12 år) og Max (13 år). Max, kom lidt skævt fra start. Dommerne var lidt usikre på, om han overhovedet hørte til på tatamien, og da han blev kaldt frem, glemte han sit kiai og tabte. Men frygt ej, vores lynhurtige coach Bjørn protesterede straks, da det viste sig, at Max havde mødt den forkerte modstander. Max kom tilbage på banen, huskede sine kiai'er og vandt et par kampe. Desværre blev det ikke til metal denne gang, men det gav en god historie til kaffen! Benedicte tog også et par skalpe, men medaljer var tilsyneladende en mangelvare i dag.

I kata for 3. kyu-dan grader (13 år) sikrede Mathias sig en bronzemedalje i opsamlingen, mens Elin var i en gruppe med kun tre deltagere. Hun barberede sin første kamp med en overlegen præstation, men gik direkte videre til finalen med kun 2 minutters pause. Modstanderen lavede en kompleks kata med så mange vendinger, at selv publikum blev søsyge – og da Elin kun var halvtør efter første kamp, tog modstanderen guldet, mens Elin kunne tage en velfortjent sølvmedalje med hjem.

På kumite-fronten var Herman (10 år), Isak (11 år) og Max igen i ilden. Isak kæmpede bravt men måtte se sig slået i første runde. Både Herman og Max kæmpede sig hele vejen til finalen. Herman havde fundet ud af at et hurtigt direkte slag mod maven var et ganske effektivt våben, det rakte imidlertid ikke til guld men han fik en velfortjent sølvmedalje. Max skulle nok have brugt Hermans taktik (slå i maven) i stedet lagde han ud med et imponerende slag mod modstanderens hage. Desværre er det jo sådan, at de unge ikke må ramme hovedet, så i stedet for point fik han en advarsel for hård kontakt. Max kunne ikke helt slippe sit hovedmål, og modstanderen snuppede pointene. Trods en ihærdig indsats og en kampgejst som en pitbull på espresso, måtte Max nøjes med sølv.

Det har været to dage fyldt med spænding, lærdom og masser af sjov for alle deltagere. Nogle har fået mere blod på tanden, andre har lært, at reglerne nogle gange kan være lige så forvirrende som en kata med alt for mange vendinger. Men alle har vi fået noget med hjem – om ikke andet så et par gode historier til næste træning.

Så er vi igang med alle under 14 år til Gladsaxe cup 2024

Status efter dag 1 af Gladsaxe Cup 2024: En triumf og lidt ekstra cardio for Østerbro!

Dag 1 af Gladsaxe Cup 2024 bød på en dejlig blanding af medaljer, kampvest-konkurrencer og en hel del sved på panden. Arrangørerne valgte at hylde de modne kategorier ved at lade herre kata 44+ bruge indmarchen som opvarmning – en effektiv måde at få blodet til at flyde og musklerne til at løsne op. Det viste sig at være en genial taktik for ØSK, da Erik smuttede fra tatamien med en bronzemedalje, mens vores allesammens formand kunne tage en flot sølvmedalje med hjem.

Efterhånden som formiddagen skred frem, var det tid til kata piger 14-15, hvor Sara fik lov til at udføre Bassai Dai hele tre gange. Selvom man nærmest kunne høre publikum trække vejret sammen med hende, landede hun desværre lige uden for medaljerækkerne – men hendes præstation var intet mindre end imponerende. I kata kvinder 35-44 år snuppede Hania en sølvmedalje hjem – en flot indsats!

Så kom turen til kumite, hvor arrangørerne besluttede at give de modne kæmpere en ekstra udfordring ved at iføre dem kampveste. Sandsynligvis for at sikre, at de ikke var alt for hurtige på fødderne – vi kan jo ikke have, at de løber fra dommerne! Dette stoppede dog hverken Michael eller Erik, som begge kæmpede sig igennem deres kampe med bravur. Michael var lige ved og næsten i sin opsamlingskamp, mens Erik gik hele vejen til finalen og nappede en sølvmedalje med kun ét enkelt point mellem ham og guldet.

Alt i alt en fantastisk dag for Østerbro Karateklub, hvor vi fik lov til at vise flaget og lade vores kæmpere skinne i både Kyu- og Dan-kategorierne. Vi blev set, hørt og anerkendt – og vi er klar til at give den gas igen i morgen!

En super dag for karate, Østerbro og os alle sammen. Husk at give den ekstra meget gas i morgen – vi har stadig noget på hjertet, og det skal verden se!

Der er ikke træning i morgen lørdag, da vi er til stævne i Gladsaxe.

Dojo'en er åben for selvtræning efter pinsesolen har danset imorgen kl 0945-1130 🥋

Der er også kumitetræning kl 1800-1930 👊